Vetenskapens Hus


Vetenskapens Hus


Vetenskapens Hus, a former post office in Luleå originally drawn by Lars-Erik Lallerstedt, transformed into an experience, education and meeting center. The main task was to create a community space and the opportunity for people to experience and learn about different fields of science and research. On top of that, the center offers a restaurant, café and diverse seating lounges merging the visitors.

Creating the space, it was of great significance to preserve the original feel and bespoke details of the building. Inspiration was taken from the original material and color palette as well as the building details. The added form and material palette was reduced to a few parts, and made with some contrasting additions like white and green marble, white-stained ash, brass and cognac leather.

Vetenskapens Hus Luleå, LallerstedtVetenskapens Hus Luleå, LallerstedtVetenskapens Hus Luleå, LallerstedtVetenskapens Hus Luleå, LallerstedtVetenskapens Hus Luleå, Lallerstedt

Vetenskapens Hus Luleå, Lallerstedt Vetenskapens Hus Luleå, Lallerstedt Vetenskapens Hus Luleå, Lallerstedt Vetenskapens Hus Luleå, Lallerstedt Vetenskapens Hus Luleå, Lallerstedt Vetenskapens Hus Luleå, Lallerstedt